Intrebari frecvente


1. CE ESTE PATRATICA.RO?
Patratica.ro este un instrument de vanzare a spatiului publicitar din site-ul tau. Ne bazam pe un principiu foarte simplu: vizitatorii tai sunt cei care apreciaza site-ul tau, si se reintorc pentru ca aici gasesc informatii relevante pentru ei sau pentru ca gasesc produsele potrivite. De multe ori vizitatorii tai nu sunt specialisti in publicitate online, iar notiuni cum ar fi CPM, CPC, reach sau OTS le sunt complet straine. De aceea, acest instrument le pune la dispozitie o modalitate usoara de a plasa reclama pe site-ul pe care il apreciaza. Este de ajuns sa observe widget-ul plasat de tine (si generat pe patratica.ro) si sa dea click pe acesta; sistemul ii va conduce prin pasii necesari pentru plasarea reclamei la tine pe site. Platesc pe loc, iar dupa un scurt interval de timp noi iti transferam banii castigati. Iar pretul nu tine cont de lucruri complicate, ci doar de intervalul de timp in care reclama va aparea la tine pe site (o zi sau mai multe).


2. CINE POATE CUMPARA RECLAMA PRIN WIDGETUL PATRATICA.RO?
Oricine! Noi te ajutam sa iti transformi vizitatorii in advertiseri. Reclamele prin patratica.ro pot fi cumparate de oricine doreste sa se promoveze pe site-ul tau. Pornim de la un principiu simplu: tu ai vizitatori, carora le place continutul sau serviciile pe care le oferi. Unii dintre ei isi doresc sa isi faca reclama pe site-ul tau, dar nu stiu cum. Prin widget-ul patratica.ro pot sa faca acest lucru foarte simplu. Castigi si tu, castigam si noi, castiga si vizitatorii tai.


3. CE FORMATE AU RECLAMELE PATRATICA.RO?
Formatele reclamelor patratica sunt 125x125 pixeli si 300x250 pixeli. Pentru 125x125 pixeli sunt suportate formatele .jpg, .gif, .png iar pentru 300x250 pixeli si flash (.swf).


4. CINE STABILESTE PRETUL PENTRU RECLAMELE PATRATICA?
Pretul este stabilit de tine, ca publisher sau proprietar de site. Cand iti inscrii site-ul in sistem vei stabili pretul pentru o zi de afisare. Bineinteles, acest spatiu poate fi rezervat de clienti si pentru perioade mai mari. Mai mult,, asa ca poti, daca doresti, poti sa oferi si discount-uri pentru rezervarea spatiului pe un numar mai mare de zile.


5. CUM POTI PLATIPOATE UN VIZITATOR PLATI PENTRU O RECLAMA PRIN PATRATICA.RO?
Dorim ca sistemul patratica.ro sa fie cat mai usor de folosit. De aceea, vizitatorii pot plati pe loc, cu cardul bancar. Avem un parteneriat cu www.mobilpay.ro, iar tranzactiile sunt securizate prin certificat digital de la www.godaddy.com.


6. POT FOLOSI SERVICIUL PATRATICA.RO PE MAI MULTE SITE-URI?
Desigur; poti inscrie in acelasi cont oricat de multe site-uri doresti – vei primi pentru fiecare un cod JavaScript diferit.


7. CATE RECLAME POT VINDE PE UN SINGUR SITE?
Oricate. Depinde numai de layout-ul site-ului. Daca site-ul este impartit pe mai multe sectiuni si vrei sa apara reclame diferite in fiecare dintre acestea, poti sa-ti inregistrezi site-ul de mai multe ori; vei primi cate un cod diferit pentru fiecare sectiune.


8. CUM FUNCTIONEAZA PATRATICA.RO DIN PUNCT DE VEDERE TEHNIC?
Atunci cand iti generezi o zona pe patratica.ro, primesti un cod JavaScript pe care trebuie sa il implementezi la tine in site. Reclamele vor aparea exact acolo unde ai implementat tu codul JavaScript. Acest cod JavaScript apeleaza, la fiecare intrare a unui vizitator pe pagina, serverele patratica.ro. Noi vom afisa reclamele comandate de clientii tai si aprobate de tine. Daca nu ai reclama platita, poti sa iti afisezi reclama proprie, de promovare, pe care o definesti din contul tau pe patratica.ro.


9. POT AVEA ACCES LA RAPOARTE SI DATE DESPRE CAMPANIILE CE RULEAZA PE SITE-UL MEU?
Da. Procesul este complet transparent. Poti vedea in orice moment ce reclame au rulat pe site-urile tale si pentru ce perioada. Poti vizualiza de asemenea si statisticile aferente (impresii, click-uri).


10. POT ALEGE SA NU APROB O RECLAMA PE SITE?
Site-ul este al tau, este normal ca tu sa alegi ce afisezi in paginai si ce nu. Noi iti punem la dispozitie un instrument, pe care il folosesti asa cum doresti. Poti respinge sau aproba orice reclama vrei tu. Noi nu vom incasa banii de la clientul tau decat daca tu ai aprobat reclama. Trebuie sa fii atent totusi, daca ai aprobat o reclama, iar apoi o respingi, nu vei incasa niciun ban, chiar daca aceasta a fost afisata pe site o perioada.


11. INSCRIEREA IN PATRATICA.RO PRESUPUNE PARTENERIAT PE TERMEN LUNG? TREBUIE SA SEMNEZ CEVA?
Poti sa te inscrii oricand in patratica.ro, fara sa semnezi un contract. Trebuie totusi sa fii de acord cu termenii si conditiile noastre. Daca incepi sa castigi bani alaturi de noi insa, pentru a-ti transfera sumele castigate in contul tau bancar, va trebui sa semnam un contract. Acest contract poate fi accesat din contul tau, oricand dupa ce te-ai inscris.


12. CUM PRODUCE PATRATICA.RO BANI?
Noi castigam in doua feluri. In primul rand, site-ul inscris de tine apare in sectiunea de Portofoliu de pe patratica.ro, pe care noi o promovam. Incercam astfel sa atragem si noi, la randul nostru, clienti la tine pe site; pentru aceasta iti percepem un comision. In al doilea rand, pentru clientii care vin direct la tine pe site, si plaseaza reclama, percepem de asemenea un comision, dar mai mic decat in primul caz.


13. DE CE AFISAREA DIRECTA A RECLAMELOR (FARA TARGETARE, CUVINTE CHEIE, ETC)?
Am ales aceasta varianta in primul rand pentu usurinta cu care vizitatoii pot afisa reclama in site-ul tau. Mai mult, prin acest sistem sunt evitate erorile specifice pentru campaniile targetate. Sunt multe situatii in care campaniile sunt platite insa advertiserul nu o pot ajugeajunge sa vizualizeze banner-ele in site. Prin patratica.ro au siguranta ca reclamele lor vor fi afisate in permanenta in perioada pe care au ales-o si la fel si tu, stii exact suma pe care o vei incasa. Modelul propus de noi este similar revistelor de nisa care vand publicitate – advertiserii stiu exact cui se adreseaza si astfel stiu exact impactul pe care il vor avea asupra cititorilorpiublicului vizat.


14. DE CE PRETUL PE ZI SI NU PE CPM SAU CPC
Am pornit de la premisa ca de cele mai multe ori vizitatorii site-ului tau nu sunt specialisti in publicitate online, cunosc mai putin sistelemele complicate de afisare a reclamelor in functie de impresii sau click-uri. De aceea, te ajutam sa vii in intampinarea lor cu un instrument ce le pune la dispozitie o modalitate usoara de a plasa reclama pe site-ul pe care il apreciaza. Prin plata pe zi de afisare , ei isi vor gasi reclama oricand vor intra pe site, in perioada pe carea a fost cumparata reclama.


15. CUM SUNT PLATIT?
In momentul in care ai aprobat o reclama pe site-ul tau, trebuie sa introduci in sistem si contul bancar in care iti vom trmite baniivrei sa primesti banii si de asemenea, sa semnezi contractul cu patratica.ro. Il gasesti in contul tau.. Dupa un scurt timp de la terminarea perioadei de afisare a unui banner in site, noi iti vom transfera banii castigati. .